Ще преобладава слънчево време, но след обяд отново ще се развива

...
Ще преобладава слънчево време, но след обяд отново ще се развива
Коментари Харесай

Във Варна днес ще е облачно, но топло

Ще преобладава слънчево време, само че след обяд още веднъж ще се развива купеста, над планинските региони в западната половина от страната и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни превалявания от дъжд и гръмотевици. В обособени региони в Югозападна България явленията ще са интензивни и ще има условия за градушки. Вятърът ще се ориентира от север-североизток. Минималните температури ще бъдат сред 19° и 15°, а оптималните - 22° и 27°, в София – към 22°, във Варна темепратурите ще доближат до 22° сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

По Черноморието облачността ще е забележителна, само че денем от юг ще се раздира и понижава. Ще духа до сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще са сред 20° и 22°. Температурата на морската вода е 18°-19°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще доминира слънчево време. След обяд в масивите от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания от дъжд и гръмотевици. Ще духа сдържан вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 15°, на 2000 метра – към 8°.

През почивните дни ще доминира слънчево време. В утринните часове тук-там в равнините и котловините ще има мъгла. Около и след обяд над планинските региони в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Условия за обилни количества има в югозападната част от страната. 

През първата половина от следващата седмица въздушната маса над страната още веднъж ще е мощно неустойчива. В понеделник краткотрайни превалявания и гръмотевици ще има единствено в обособени региони, а във вторник - на доста места в страната.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР